smitte | stop informationsmateriale inspiration
Her deler vi jeres eksempler på, hvordan I arbejder under de givne og skiftende retningslinjer. Nogle eksempler er fra perioder med stor nedlukning og hjemmearbejde, andre fra perioder med hel eller delvis genoplukning.
Eksemplerne er jeres, selvom nogle er skrevet ned af os på baggrund af jeres fortællinger. Hvis du har et eksempel, du gerne vil dele, så send det til boligsocialnet@bl.dk
.
Lokalt producerede mundbind
Mandag d. 14. september holdte vi vores første event på Trekanten, hvor deltagere kunne komme og sy deres eget mundbind. Eventet var gratis, men det krævede en billet, således vi kunne holde styr på antal af fremmødte (grundet corona-restriktioner).
Der var 8 fremmødte, der alle fik produceret deres eget mundbind. I samarbejde med Kvarterværkstedet og Makerspace var der både materialer, mønster samt symaskiner til rådighed. Derudover var der to dygtige frivillige med, som guidede de deltagere, som havde behov for det.
Tanken med eventet var, at de fremmødte fik råd og vejledning til, hvordan de efterfølgende selv kan producere flere mundbind i hjemmet, så alle fik mønster og vaskevejledning med hjem. Hvis man ingen symaskine har, kan man bruge Makerspace’s maskiner i deres åbningstid.
Boligsocialmedarbejder Nikoline Lund, nl@alabubolig.dk
Øst i Centrum
Udendørs sommerbio!
For mange børn og unge har sommerferien i år været anderledes pga. covid19 og mange steder har man derfor haft særligt fokus på sommeraktiviteter til børn og unge. Da Beboerprojekt Bispebjerg før sommerferien spurgte en gruppe børn og unge, hvad de godt kunne tænke sig af aktiviteter, var svaret klart: ”Vores helt egen Sommerbio!”
Men hvordan gør man lige det i en coronatid?
Svaret ligger blandt andet i gaffatape, kan vi fortælle. Beboerprojekt Bispebjerg valgte at imødekomme børnenes ønske om at afholde en udendørs sommerbio, men en afgørende forudsætning var at ”coronasikre” den legeplads, hvor arrangementet skulle afholdes. Dette skete blandt andet ved at inddele en 700 m2 fodboldbane i firkanter á 1 m2 kvadratmeter, som blev markeret med gaffatape, således alle publikummer kunne ’seates’ i firkanterne med en meters afstand til naboen.
Sommerbio’en var en stor succes med visning af Otto er et næsehorn og Terkel i knibe.
Det helt store indslag var da satiregruppen Gigis kom forbi med et foredrag, en sang og visning af deres bedste tegnefilmsketches. Gigis er biografaktuelle med filmen BLOKHAVN og er selv opvokset i udsatte boligområder. De vil meget gerne ud i beboerprojekterne og inspirere børn og unge til at nå deres drømme.
Kontakt Linda, hvis du vil høre mere om arrangementet og have gode råd ift. leje af storskærme.
Boligsocialmedarbejder Linda Hansen, lfh@fsb.dk
Beboerprojekt Bispebjerg
Hop med på virale trends!
Fællessang med Philip Faber eller Melvins Corona Fitness kunne være et bud på én af de trends man kan hoppe med på sammen med beboerne - pointen er den samme - spred noget positiv energi i en tid med meget alvorlig information.
Annoncér tiderne på facebook, whatsApp eller hvad man bruger i sit lokalområde og giv den gas derhjemme!
Coronavisen - Billeder og fællesskab
I startboligprojektet SORAS-Kollegiet er en ny digital avis på spil – Coronavisen, som er en samling af billeder indsendt i ugens løb, fra beboerne, bostøtterne og mig selv. Det kan være alt fra en gåtur, naturen, madlavning, et teamsmøde eller computerspil.
Avisen sendes ud hver søndag og giver beboerne mulighed for at se, hvad ”naboen” får tiden til at gå med og herigennem blive inspireret til nye aktiviteter.
Søndagens udgave af avisen er hver tirsdag et fast samtaleemne i kollegiets virtuelle madklub.
Social vicevært Nick Gisselmann, nig@ojba.dk
Østjysk Bolig
Portrætter - En hverdag under corona
I en tid, hvor borgere skal holde sammen ved at holde afstand, har den boligsociale helhedsplan »En fælles indsats« besluttet at bringe en portrætserie af beboere fra Ringparken i Slagelse og Motalavej i Korsør. Serien skal skildre den nye virkelighed, beboere i de udsatte boligområder lever i.
Ideen startede ved, at man ringede rundt for at høre, hvordan folk havde det og oplevede, at der var et stort behov for at få vendt situationen.
Portrætterne er blevet delt på facebook og har nået flere, end de nogensinde har nået med andre opslag.
Kommunikationsmedarbejder Dorte Holm Abrams, dha@kefi.dk
KEFI
Altanbanko i Lundtoftegade
Beboerne i boligforeningen AKB Lundtoftegade afholdte det første af to gigantiske bankospil, hvor de deltagende på behørig corona-afstand af hinanden spillede med fra hver deres lejlighed.
Læs hele artiklen her
Familieklubben holder sammen hver for sig
Helhedsplanen Øst i Centrum uddeler aktivitetskasser til familier i Aalborg Øst, da COVID19 gør, at Familieklubbens planlagte aktiviteter ikke kan gennemføres.
Kasserne er blevet uddelt hjemme hos hver familie, som satte stor pris på denne gestus. Det blev til mange gode snakke i trappeopgangene og dermed også en god måde at få lidt føling på situationen i den enkelte familie. Hvem havde brug for hjælp til andre ting? Var der ældre søskende, der ikke helt var kommet i gang med hjemmeskolingen? Osv. Alt sammen noget, der har givet medarbejderne noget at arbejde videre med i perioden, hvor fysisk afstand til beboerne er en nødvendighed.
Projektleder Anne Louise, all@alabubolig.dk
Øst i Centrum
SMS - Fra mig til dig!
Når man ikke kan være synlig i gadebilledet, så kan man altid sende en sms og gøre opmærksom på, at man stadig er der, hvis man har brug for en snak. Det har man gjort i Helhedsplanen Lolland, hvor medarbejdere har haft travlt med at skrive til de beboere de i forvejen har haft en kontakt til - ca. 200 beboere er blevet kontaktet på denne måde.
Beboerne har været glade for at få en sms fra en de i forvejen kender i en tid, hvor meget ikke er som det plejer.
Projektleder Karsten Jensen, karj@bdk.dk
Helhedsplanen Lolland
Understøt det gode børneliv i familien
I Beboerprojekt Bispebjerg har medarbejdere brugt sig selv og deres nye hverdag som inspiration til beboerne - primært ift. børnefamilier. Der er fx blevet delt billeder af, hvad de selv har lavet med egne børn - og hvis man ikke har haft børn, har man brugt bamser.
Som supplement til dette, har de lavet en legeguide til forældre og deres børn - den kan hentes her
Studentermedhjælper Sofie Olsen, svoj@fsb.dk
Beboerprojekt Bispebjerg
Frivillig lokal hotline på flere sprog
I Taastrupgaard stiller fem unge frivilligt op til at hjælpe beboere, der har brug for information eller hjælp til at tilmelde sig Røde Kors' corona-hjælpenetværk.
De unge hjælper beboere, der har særlig brug for hjælp med sproget. I Taastrupgaard kan de unge klare tyrkisk, somalisk og urdu, mens det boligsociale team er stærke på dansk, engelsk & tyrkisk.
På den måde hjælper beboere og de boligsociale medarbejdere hinanden med at bygge bro til beboerne.
Projektleder Katrine Winther, katwi@kab-bolig.dk
Taastrupgaard
Ræk ud til kulturforeninger!
I Bispehaven er der blevet ringet rundt til nøglepersoner, foreninger og interessefællesskaber i området med det klare budskab - vi alle skal stå sammen om at løse den situation, vi står i. Ved relativt få opringninger er det lykkedes, at nå ud til en bred flok og i kroge, der antages, man ikke ville have nået med skriftlig kommunikation.
Den direkte mund-til-mund metode leveret af personer, man har tillid til har været et stærkt redskab, når der skal kommunikeres forandringer i højt tempo.
Boligsocial medarbejder Cæcilie Støttrup Olesen, col@ojba.dk
Den Boligsociale Helhedsplan Bispehaven