mandag    tirsdag    onsdag    torsdag    fredag

Civilsamfund og medborgerskab kan være diffuse størrelser - vi vil gennem torsdagens program prøve at kondensere begreberne gennem oplæg, drøftelser og refleksion.

Vi belyser bæredygtighed og en stræben efter at minimere både materiel og menneskelig spild. Derudover ser vi bl.a. på, hvordan man kan fortolke demokratiet, samt hvad der kan komme ud af det, hvis man tør tænke lidt ud af stemmeboksen.  

MATERIALE   PROGRAM

 

 

09:30-11:00

 • Velkommen
  v. modulets vært Nils Thylander (Boligsocialnet)
 • Bæredygtige fællesskaber
  Konsulent Natasja Lund (CFBU) giver os et indblik i de centrale fund i deres seneste undersøgelser af strategisk lokalsamfundsudvikling samt en teaser på de sidste nye internationale tendenser indenfor feltet.

 • MAD TIL ALLE - imødegår sult og madspild på en værdig måde
  Initiativtager og formand Benedicte Meyer holder et hurtigt oplæg om konceptet - hvorfor, hvad, hvordan og til sidst hvad skal der til? 
 • Mindske spild - menneskelig, økonomisk og miljømæssig
  Simon Hansen (Urbanplanen) fortæller om, hvordan de ser på bæredygtighed i Urbanplanen og præsenterer projekterne TinkerTank, Træværkstedet og Drivhus. 
  Der vil efterfølgende være mulighed for erfaringsdeling og debat om lavpraktiske spørgsmål som organisatoriske opmærksomhedspunkter.

 

Målgruppe: Boligsociale medarbejdere, projektledere, iværksættere, driftspersonale og relevante samarbejdspartnere.

 

 

16:00-17:00

 • Velkommen 
  v. modulets vært Nils Thylander (Boligsocialnet).
 • Ungdomsøen
  Engangementskonsulent Anna Rask vil sammen med en af øens unge frivillige give os et indblik i, hvordan de med ungdomsøen skaber en ø for, af og med unge.

 • Ungefællesskaber - påvirk dit lokalområde 
  Brøndby Strand Ungefællesskab fortæller, hvordan de påvirker deres lokalområde. Hør en af de unge fra fællesskabet fortælle, hvorfor det giver mening at være med, hvad de har lavet og hvilke planer, de har for lokalområdet.
  Derudover giver boligsocial medarbejder Stine Lund Hansen os et indblik i, hvordan de har skruet det hele sammen.

 


Målgruppe: Boligsociale medarbejdere, beboere, afdelingsbestyrelser, ungeråd og lignende.