mandag    tirsdag    onsdag    torsdag    fredag

Civilsamfund og medborgerskab kan være diffuse størrelser - vi vil gennem torsdagens program prøve at kondensere begreberne gennem oplæg, drøftelser og refleksion.

Vi belyser bæredygtighed og en stræben efter at minimere både materiel og menneskelig spild. Derudover ser vi bl.a. på, hvordan man kan fortolke demokratiet, samt hvad der kan komme ud af det, hvis man tør tænke lidt ud af stemmeboksen.  

MATERIALE   PROGRAM

 

 

 


Hvordan opbygger man et godt fællesskab i boligområdet?

Cormac Russell (Nuture Development) giver os et par ord med på vejen, der muligvis kan udfordre måden, der arbejdes på i rundt omkring i boligområderne? Se med og bedøm selv.

 

Cormac har undervist på Boligsocialnets ACDB-kurser - (Asset-Based Community Development).

 

 


 

NYT NETVÆRK: Lokalsamfund & medborgerskab

Skal vi snakke mere om dagens tema? Vi synes det giver rigtigt god mening at dele hinandens erfaringer i arbejdet med at understøtte og udvikle lokalsamfundet! Vi må nok erkende, at vi ikke har haft det oplagte netværk hertil - derfor giver vi det nu et skud!

 

Hvis du kunne have interesse i at være med, så send en mail til Nils Thylander 

 

 


 

 


CFBU: Det kunne være værd at tage et kig på....

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) har en række udgivelser, der relaterer sig til dagens tema - og der er mere på vej. 

 

Vi har udvalgt et par stykker, man kan tage et kig på:


Få flere på banen

Medborgercentre som platform for social sammenhængskraft

Mapping af boligområdets ressource

 

 


 


MAD TIL ALLE

MAD TIL ALLE arbejder på at forhindre sult og madspil og skabe fællesskaber gennem bæredygtig brug af madressourcer. Overskudsmad bliver indsamlet fra butikker og avlere, hvorefter det bliver sorteret, renset og pakket - der bliver forhindret et madspild på ca. 150 tons årligt gennem MAD TIL ALLE.


Se mere om projektet her

 

 

 


 


URBANPLANEN: TinkerTank


"Man kan godt være medspiller samtidigt med, at man lader de frivillige få lov til at drive værket og være de væsentlige aktører".

 

Sådan lød det fra Simon Hansen (Urbanplanen) i dag, da han holdte oplæg om TinkerTank og vigtigheden af at dyrke de ressourcer, der er tilstede i lokalområdet. 

 

Du kan se mere om Urbanplanens arbejder her 

 

 

 

 


Ungdomsøen

"Ungdomsøen er en vild oplevelsesplatform og et udviklingscenter for hele Danmarks ungdom. Det er en ø, hvor alle Danmarks unge kan arrangere vilde events, deltage i engagerende kurser og møde nye venner.

 

Ungdomsøen er en ramme, hvor unge bringer indholdet. Du kan derfor selv skabe og gennemføre aktiviteter, og du kan mødes med andre og skabe nye fællesskaber på tværs af ungdomskulturer."

-Ungdomsøen.dk

 

BL - Danmarks Almene Boliger og Ungdomsøen er sammen i et projekt om at sende unge fra landets almene boligområder ud til øen i løbet af efteråret og vinteren.


Kontakt Mads Oustrup (Ungdomsøen) eller Nils Thylander (BSN), hvis man er interesseret i at høre mere.

 

 

 


 


Brøndby Strand Ungefællesskab

Brøndby Strand Ungefællesskab er en gruppe af lokale frivillige unge, der primært laver kulturelle aktiviteter i Brøndby Strand for at skabe fællesskab og mere deltagelse blandt unge i området. Ungefællesskabet blev grundlagt i 2018 og understøttes af boligsociale medarbejdere i Brøndby Strand Projektet og af medarbejdere fra Mellemfolkeligt Samvirke. De aktive unge går til dagligt bl.a. på Brøndby Strand Skole, på gymnasium eller videregående uddannelse eller er i arbejde.

- brondbystrand.dk

 

Ordets Magt

”Ordets magt er en begivenhed som vi fra Brøndby strand ungefælleskabet (BSU) har brugt meget tid på at forberede. Som frivillig var det en inspirerende oplevelse at se de unges udvikling og gåpåmod i forberedelsen af deres sange og digte. De havde tankevækkende budskaber og følelser, som de ønskede at dele til begivenheden. Det er lige netop hvad ordets magt handler om – at inspirere unge til at turde at taget ordet og udtrykke sig via forskellige medier.”

-Derya (BSU), brondbystrand.dk