mandag    tirsdag    onsdag    torsdag    fredag

Tirsdagens program stiller skarpt på, hvad kriminalitetsforebyggelse betyder i en boligsocial kontekst, og giver nogle bud på, hvordan arbejdet kan se ud - fra organisering til mødet med beboerne.

MATERIALE   PROGRAM

 

 

 

Politikadet Junior

"Politikadet Junior er et forebyggende projekt og skal blandt andet hjælpe de unge med fx bedre trivsel, styrke deres selvværd og øge deres tillid til myndighederne. 

En del af politiets forebyggende arbejde er den helt tidlige præventive indsats, hvor unge mennesker sikres de bedste vilkår for et kriminalitetsfrit liv. Politikadet Junior kan for nogle unge være et vigtigt puf i den rigtige retning i en skelsættende og beslutningstung del af deres liv."

- Københavns Vestegns Politi

 


 

Politiets arbejde med unge i udsatte boligområder, FIGHT-modellen

"Denne pjece præsenterer FIGHT-modellen, som Center for Ungdomsforskning har udviklet på baggrund af erfaringerne fra LFU (Lokalnetværket For Unge). Pjecen er tænkt som et værktøj til aktører, der ønsker en dialog om politiets forebyggende arbejde med unge i udsatte boligområder."

- Politiets arbejde med unge i udsatte boligområder, FIGHT-modellen

 

 


 

Politiforlig - hvad er der i spil?

Fagbladet Boligen følger nøje det kommende politiforlig - tjek det ud og abonnér, hvis du vil være opdateret på det seneste nye.

 

"Vi tror, det er meget vigtigt, at vi har lokalbetjente, som kender beboerne. Og ikke mindst at beboerne også kender og tør at henvende sig til deres lokale betjene, når der er begået et eller andet."

- Justitsminister Nick Hækkerup til Fagbladet Boligen

 

Læs hele artiklen på Fagbladet Boligen her

 

 

 

 

 

VIVE-Rapport om det boligsociale bidrag til at forebygge kriminalitet

Hvis  du er interesseret i at læse mere om de boligsociale indsatsers bidrag i forbindelse med at forebygge kriminaliteten i de udsatte områder, kan du læse rapporten her

 

 


 

 

Netværk om kriminalpræventive indsatser

Boligsocialnet starter et nyt netværk for medarbejdere, der arbejder med kriminalpræventive indsatser. Det afgørende er ikke hvilken type aktivitet, man sidder med, da det kan være meget forskelligt, men ønsket om at dele erfaringer – både de gode og de mindre gode – sparre og dele viden med kolleger fra andre dele af landet, der også arbejder med aktiviteter under kriminalpræventive indsatser.

 

Hvis det lyder som noget for dig så kontakt boligsocial konsulent Nils Thylander, npe@bl.dk

 

 

 

 


Bispehavens Køkken - meget mere end et køkken!

Bispehavens køkken er en del af et samarbejde med den boligsociale helhedsplan i Bispehaven og har til formål at opbygge og styrke relationerne i boligområdet. Beboerne spiser og laver maden i fællesskab for at styrke kendskabet til hinanden på tværs af nationaliteter og generationer.

 

Læs mere om bispehavens køkken på følgende links:

 

Bispehavens køkken på Facebook

 

Læs mere om Bispehavens køkken på underværkers hjemmeside