mandag    tirsdag    onsdag    torsdag    fredag

Børn og familier bliver fredagens tema. Vi vil belyse forskellige steder, man kan sætte ind for at forøge livschancerne for børn i udsatte boligområder. Vi afslutter dette års Boligsocial Bazar med at kåre vinderen af filmkonkurrencen.

MATERIALE   PROGRAM

 

 

 

VINDERFILMEN: TILLYKKE TIL BRØNDBY STRAND!

 

 

 

 


VIVE: Læringsmiljøer i danske familie

Hvilken betydning har familien for barnets udvikling? Hvad betyder det, f.eks. at vokse op i et hjem uden højtlæsning og fritidsaktiviteter?


Læs VIVE’s undersøgelse af danske familiers læringsmiljøer her.

 

 


 


Læringsmiljøer og social arv

Hvilken betydning har familiebaggrunde for læringsmiljø, uddannelseslængde og sandsynlighed for at få en lederstilling?


Dette og meget mere fortæller Mads Meier Jæger om i videoen.

 

 

 

 

Min Makkerlæser - Min ven

Makkerlæsning går kort fortalt ud på, at unge ansættes i lommepengejobs til at være læsemakkere for børn i 1. og 2. klasse, som har svært ved læsningen, og hvis forældre har svært ved at hjælpe dem med læsetræningen derhjemme.

Formålet med 'Min Makkerlæser – Min Ven' er, at give børn med læseudfordringer et boost. Samtidig får større børn erfaringer med at have et ansvarsfuldt fritidsjob og være en rollemodel for andre børn i området. Forsøgsprojektet går ud på at udarbejde materialer, der gør det nemt at implementere makkerlæsning i boligsociale indsatser eller af andre aktører.

-CFBU.DK

Øverst har vi delt den første af fire webinarer om konceptet.


Se de øvrige tre og meget mere på CFBU's temaside om "Min Makkerlæser - Min ven" her

 

 

 


 

Iværksætterunge

Projektets formål er at styrke innovation, entreprenørskab og iværksætterkultur i udsatte boligområder i Aarhus, samt at skabe rammerne for, at projektet kan udbredes til udsatte boligområder i resten af landet.


Projektet understøtter unge i at bryde social og strukturel arv og blive livsduelige, økonomiske og sociale aktiver i deres boligområder og i det danske samfund. Baseret på forståelsen af entreprenørielle kompetencer fra Undervisningsministeriet, skal de unge udvikle entreprenørielle kompetencer gennem såvel undervisning på deres skoler som gennem konkrete iværksætterhandlinger i deres lokalområder. 

- fs-aarhus.dk

Du kan se mere om Iværksætterunge her

 

 


 

 

Mod På Matematik

Mod På Matematik har til formål at hæve niveauet i matematik blandt børn i den almene boligsektor. 


Særligt kundskaber inden for matematik er vigtige for børnenes chancer for at komme videre på ungdomsuddannelse senere i livet.


Du kan læse mere om hvordan du kan komme i gang med Mod på Matematik i dit boligområde her