Inspirationsmøde: En tidligere forebyggende indsats

(Ekstern) Socialstyrelsen afholder inspirationsmøde 30. april 2018 om forebyggelse og sammenhæng i indsatsen for børn og unge. Der er særligt fokus på den udførende praksis.

Socialstyrelsen afholder igen et gratis inspirationsmøde for kommuner om en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats for børn og unge i udsatte positioner. Arrangementet er både for de kommuner, som overvejer at omlægge deres indsats og for dem, der allerede er i gang.


Inspirationsmødet holdes 30. april 2018 kl. 9.00-13.30 på First Grand Hotel i Odense.

 

Kerneelementer i en forebyggende praksis

Mødet giver inspiration målrettet ledere og medarbejdere fra udførerområdet ift. at arbejde ud fra det forebyggende mindset i tilbud og indsatser under Serviceloven. Mange kommuner er godt på vej på området, men kan have brug for input til at komme videre og blive skarpere på, hvad det vil sige at arbejde forebyggende i netop deres lokale kontekst. 

Oplægsholderne er fra Nationalt Videncenter om Udsatte Børn og Unge (NUBU), Københavns Kommune og Socialstyrelsen og vil fortælle om bl.a. praktiske erfaringer og konkrete metoder i arbejdet. 

 

Praktiske oplysninger

Arrangementet er målrettet medarbejdere og ledere fra udførerområdet, fx familiehuse, opholdssteder og institutioner. Det kan fx dreje sig om socialpædagoger, familiebehandlere og udviklingskonsulenter. Regionale og private leverandører og faglige organisationer er også meget velkomne.

 

Fordelingen af pladser sker efter først til mølle-princippet.

 

Tilmelding senest 6. april 2018.

 

Yderligere info og tilmelding. 

Tilmeldingen er bindende.

Spørgsmål kan rettes til Ann Daugbjerg Olsen på boligsocialnet@bl.dk