Hvornår bliver vores hverdag normal igen?

Det spørgsmål længes mange af os efter et svar på. Men vi ved også, at det kan have lange udsigter.

Det stiller os i en ny situation som ledere, som medarbejdere og som beboere i et alment boligområde. Vi skal trække på andre ressourcer i os selv og vores netværk. Vi skal tænke kreativt.

 

I de boligsociale indsatser er det allerede sket i de første uger, hvor I har været en del af samfundets kriseberedskab. Det er imponerende at opleve virkekraften og se kvaliteterne i den menneskelige infrastruktur, som de boligsociale indsatser kan iværksætte på kort tid. Det bliver værdsat.

 

Nu går vi ind i en ny periode, hvor vi skal se længere frem og finde os en ny hverdag for en stund, mens samfundet forhåbentlig langsomt lukker op. Hvordan balancerer vi mellem det akutte og det langsigtede i denne periode? Hvordan skaber vi fællesskab og netværk blandt beboere, når vi ikke kan være sammen? Hvordan hjælper vi børn med for højt skolefravær, når de går i hjemmeskole?

 

I boligsocialnet vil vi gerne bidrage til jer i denne tid, så skriv eller ring, hvis vi kan gøre noget for jer. Vi holder virtuelle netværksmøder og snakker langt mere i telefon. Det bliver vi ved med. På netværksmøderne vil vi i den første tid have fokus på den aktuelle situation – men vi vil forsøge at se lidt længere frem.

 

Tak for bidrag, inspiration og fællesskab omkring de opgaver, vi står overfor nu.

De af jer, der har ferie må nyde den.

 

 

 

Altinget samler løbende nye initiativer, fællesskaber og måder at være frivillig på, der spirer frem overalt i civilsamfundet.   

 

I boligsocialnet har vi ligeledes samlet forskellige ideer og tiltag, som vi bl.a. har fået fra jer.