Pulje for kunst- og kulturprojekter

Nyoprettet pulje for kunst- og kulturprojekter i udsatte boligområder.

Kulturbroen

Kulturbroen er en forsøgspulje, som uddeler midler til kunst- og kulturprojekter rettet mod børn og unge i udsatte boligområder.

 

Puljen afprøver som noget nyt, hvordan man kan støtte projekter, der har til formål at bygge bro mellem sociale, kulturelle og religiøse skel og danne nye fællesskaber.”

 

Formålet med puljen er, at endnu flere børn og unge fra udsatte boligområder skal have adgang til kunst og kultur, som styrker fællesskabet og de værdier, som samler os.

 

Der blev i alt uddelt 3,7 mio. kr. i denne omgang. Hvilke 8 projekter, der har fået støtte fra Kulturbroen, kan du læse i Kulturministeriets pressemeddelelse her.

 

 

 

Kultur i udsatte boligområder

I forlængelse af succesen med Kulturbroen, har Kulturministeriet som noget helt nyt oprettet en ny pulje for kunst- og kulturprojekter, som kan søges til projekter rettet mod både børn, unge og voksne.

 

Kulturminister, Mette Bock siger; ”Vi ønsker ikke, at der i Danmark findes befolkningsgrupper, der isolerer sig fra det øvrige samfund og lever efter helt andre værdier og normer.”

Derfor skal der mere kunst og kultur ind i de udsatte boligområder for at skabe større engagement i det omgivende samfund. 

 

Der er i alt afsat 20 mio. kr. til kultur i udsatte boligområder i perioden 2019-22. Puljen kan søges af partnerskaber mellem kulturelle og boligsociale aktører frem til 14. juni, hvilket du kan læse meget mere om her.

 

Desuden inviterer Kulturministeriet alle potentielle ansøgere til en fælles camp, hvor der vil være mulighed for, at kulturelle og boligsociale aktører kan møde hinanden. Dette kan du også læse mere om på ovenstående link.