Danmission har netop samlet, kategoriseret og gjort det muligt at designe håndfaste interreligiøse dialogøvelser via hjemmesiden dialoguetoolbox.com. Denne side skal gøre det lettere at designe professionelle workshopforløb.

Dialoguetoolbox.com er bygget op som en webshop, hvor ”kunderne” fylder dialogøvelser i indkøbskurven eller rettere værktøjskassen. Udviklingen af sitet er støttet af Dansk Arabisk Partnerskabs Program (DAPP) under Udenrigsministeriet og Netværket for Religion og Udvikling, der figurerer under Dansk Missionsråds Udviklingsafdeling (DMRU). Alle øvelser, der lægges i værktøjskassen og kan printes som fulde workshopforløb, er derfor også gratis.

 

”I Danmission har vi næsten 200 års erfaring med dialog. Det kan godt være, at det ikke hed dialog dengang, de første missionærer rejste ud, men vi har altid skullet kommunikere med og opbygge gode relationer til mennesker af anden tro og kultur”, siger teolog og dialogkonsulent i Danmission Agnete Holm og fortsætter:

 

"Redskaber og metoder til arbejdet med teologi og udvikling findes der masser af hos fx FN og Verdensbanken. Men håndfaste metoder til dialogarbejdet og en tilgængelig samling af velbeskrevne, kvalitetssikrede øvelser har været en mangel i mange år. Det er derfor, vi satte udviklingen af en værktøjskasse som dialoguetoolbox i gang, og derfor vi er særlig stolte i dag, hvor værktøjerne bliver tilgængelig for mange flere end de få eksperter, der hidtil har kunnet facilitere konstruktive samtaler mellem fx kristne og muslimer, der i udgangspunktet ikke har haft forståelse for hinanden.”

 

Se dialogværktøjet her.